Zit je nog wel op het juiste pad?

Ik ben op weg gegaan. Zonder einddoel. Het enige dat ik in 2016 wist was dat ik na mijn partiële dwarslaesie niet meer kon terugkeren in het normale arbeidsproces. Dus ik ben weer gaan studeren. Op mijn 50ste schreef ik mij in voor een coachopleiding. Er ging letterlijk een wereld voor me open. Wat heb ik veel geleerd. En wat was het leuk om nieuwe dingen te leren, ook over mezelf en hoe ik in het leven stond.

Halverwege de opleiding dacht ik “Wat nu”?

Ik begon steeds meer aan een eigen bedrijf te denken. Dat leek me gaaf. Om mensen te helpen. Met hun persoonlijke ontwikkeling. Met tot bloei komen. Dus ik begon alvast met het opzetten van een zakelijke Facebookpagina. Hier plaatste ik blogjes over de Overgang, welke klachten hierbij horen, hoe dit je leven kan beïnvloeden, de transformatie die je doormaakt en nog veel meer! Ik noemde mezelf “Overgangscoach”.

Eind 2017 werd ik coach en startte ik met mijn eigen bedrijf. Gaandeweg kwam ik er achter dat ik een hele groep vrouwen miste die eigenlijk door oude patronen en beperkende overtuigingen ook vastliepen en zich regelmatig afvroegen of dit het leven was waarvan ze ooit droomden. Ik ben een Transformatiecoach opleiding gaan doen en halverwege 2019 veranderde ik van Overgangscoach naar Transformatiecoach. Ik richtte me vanaf dat moment voornamelijk op vrouwen van 40+.

Wat ik hiermee duidelijk wil maken? Begin gewoon met iets wat je heel leuk vindt, waar je energie van krijgt. Wacht niet tot je een vast omlijnd plan en/of einddoel hebt. Want zover komt het meestal niet en voor je het weet ligt je droom weer in de la. Start gewoon en stuur onderweg bij.

Vanaf het moment dat ik afscheid heb genomen van mijn baan in loondienst heb ik ontelbare kleine stapjes genomen. Kort geleden heb ik zelfs nog de HBO opleiding tot Body Mind Release therapeut afgerond. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat ik sta waar ik nu sta.

Mijn boodschap? Ga ergens voor als je er blij van wordt. Laat je overtuiging los dat je iets niet kunt omdat je jezelf te oud vindt of geen tijd, geld of plan hebt. Ergens blij van worden, ergens energie van krijgen, dat is de enige belangrijke reden.

YOU ARE THE GREATEST PROJECT YOU WILL EVER WORK ON. Go for it!