
De mentale fitheid van medewerkers staat enorm onder druk. De reguliere zorg kan dit niet oplossen. Een pleister op de wond plakken werkt niet meer. We zullen de onderliggende oorzaken moeten vinden en aanpakken. Samen vergroten we de veerkracht van je medewerkers!
Het komt vast niet als verassing: werkgevers in Nederland hebben te maken met een steeds verder stijgend ziekteverzuim. De kans is groot dat jullie deze ontwikkeling ook bij de medewerkers terugzien. In het vierde kwartaal van 2020 was het ziekteverzuim 4,9%, het hoogst sinds het vierde kwartaal in 2002 toen het verzuim 5,4% was. Eind 2019 was dit nog 4,4%. Dit betekent dat er eind 2020 van elke duizend te werken dagen 49 werden verzuimd door ziekte.
De gevolgen van verzuim door psychische klachten zijn enorm en het effect ervan gaat verder dan je denkt. Dit maakt vroege interventie dan ook zo belangrijk. Het is tijd voor verandering.
Het zijn niet alleen de werkomstandigheden.
Wat vaak vergeten wordt is dat een verminderde inzetbaarheid zelden het gevolg is van werkomstandigheden alleen. Medewerkers nemen hun thuissituatie, hun verleden en hun trauma’s mee naar het werk. Een medewerker die uit balans is zal niet volledig herstellen als er alleen op het werk gefocust wordt. Het gaat om het gehele plaatje. Vaak houdt de problematiek waardoor een medewerker uit balans is verband met de oorsprong. En datgene zien we niet maar heeft wel ontzettend veel invloed.
Helaas roepen mensen pas laat hulp in, als het echt niet meer anders kan. Dat komt omdat er dikwijls schaamte of een gevoel van falen is ten opzichte van hun omgeving. Mensen zijn ontzettend streng voor zichzelf en vinden dat ze alle ballen maar gewoon in de lucht moeten kunnen houden. Terwijl het ook anders kan. Hoe eerder er hulp wordt ingeroepen, hoe minder beschadiging voor de medewerker en hoe minder financiële gevolgen voor de werkgever.
Gelukkig zijn er steeds meer werkgevers die de voordelen van mentaal sterke medewerkers (h)erkennen en bereid zijn de helpende hand te bieden en te investeren.

Samen de veerkracht van je medewerkers versterken.
Blijf niet hangen in weten dat het anders móet, maar doe nu al wat anders kán.
Zet meer in op betrokkenheid om burn-out te voorkomen. Mijn aanpak versterkt de medewerkers in het voeren van eigen regie over hun gezondheid, werk en leven. Zodat ze de beste versie van zichzelf kunnen zijn.
Hoe zou het zijn als medewerkers, die op wat voor manier vastlopen, hun problemen bij de kern aanpakken?
Geen symptoombestrijding maar echt de onderliggende innerlijke oorzaak van hun levensklachten onder handen nemen?
Hoe zou het zijn als hierdoor de weg naar een lang ziekteverzuimtraject kan worden voorkomen?
Hoe zou het zijn als jullie daardoor meer gemotiveerde en gelukkige medewerkers hebben rondlopen?
Wat maakt deze interventiemethode anders en uniek?
Bij veel gespreksvormen moet er vooral gepraat worden over de probleeminhoud. Daardoor bereikt de professional vaak niet wat er bereikt zou moeten worden. Ik gebruik de kracht van het onbewuste brein.
DE KRACHT VAN HET ONBEWUSTE BREIN
95% van alles wat je doet, denkt en voelt gaat automatisch en onbewust.
Het onbewuste brein is als een computer, heeft een enorme capaciteit, is razend snel en regelt duizenden mechanismen tegelijkertijd:
→ je lichaamsprocessen: ademhaling, hartslag, knipperen met ogen, kippevel, …
→ je lichaamshouding, handbewegingen, stemvolume, …
→ je immuunsysteem: het heelt breuken, wonden, infecties, … vanzelf.
→ je geheugen: al wat je meemaakt wordt opgeslagen (slechts een deel herinner je je bewust).
→ je overtuigingen: alles wat je gelooft over jezelf, anderen en je leven.
→ je gewoonten, herhalingen, “programma’s”: fietsen, tandenpoetsen, reageren op situaties.
→ je emoties en gevoelens: angst, vreugde, verdriet, afkeer, boosheid, schaamte, schuld, trots, verliefdheid, honger, …
→ je stressrespons: aan of uit
Als we willen “helen”, zullen we dus in het onderbewuste brein moeten zijn.
Je kan je onbewuste brein beïnvloeden, je moet alleen weten hoe je instructies geeft en net zoals bij een computer de juiste ‘programmeertaal’ gebruiken.
Tijdens een traject van ongeveer 7 weken geef ik de medewerker inzicht in zijn/haar automatische gedrag. Daarnaast leer ik ze technieken om beperkende gevoelens, overtuigingen en angsten los te laten en train ik ze uiteindelijk in het herprogrammeren van hun “niet werkende” patronen. Hoe consequenter de opdrachten worden uitgevoerd, hoe beter het herstel. Aangezien mijn cliënten de enige zijn die toegang hebben tot hun eigen brein, zullen ze het zelf moeten doen. Ik leer ze hoe ze uit de vicieuze cirkel kunnen stappen. Zo zal het hele systeem tot rust komen en is herstel mogelijk. Ze moeten het zelf doen, maar ze hoeven het niet alleen te doen.

De resultaten die je kunt verwachten zijn:
- Minder conflicten op de werkvloer
- Bewustwording: de medewerker komt tot inzichten over zichzelf en anderen en begrijpt bepaalde processen beter.
- De medewerker zit niet langer vast in zijn/haar eigen gedachten, maar komt in beweging
- De medewerker werkt actief aan zijn/haar eigen persoonlijke ontwikkeling
- Meer gemotiveerde medewerkers
- De medewerker beschikt over een figuurlijke EHBO koffer met tools die hij/zij op elk moment kan inzetten
Benieuwd naar mijn aanpak? Neem dan gerust contact met mij op .
Women-in-Control
Van Hogendorpplantsoen 28
3317 TP Dordrecht
06 24787543