Je bent maar een keuze verwijderd van een compleet ander leven

Toen Susan (49 jaar) ergens in maart voor de eerste keer bij mij binnen kwam, zag ik de vermoeidheid, de spanning, de verwarring en de twijfel in haar ogen. Ze vertelde dat, nu haar kinderen wat ouder waren en niet meer op haar leunden, ze meer tijd kreeg om over haar leven na te denken. Ze gaf aan dat ze nu eindelijk ruimte had om haar eigen dingen te doen, maar dat er iets was wat haar tegenhield. Eigenlijk wist ze niet eens waar ze gelukkig van werd. Sterker nog, ze wist na al die jaren voor anderen klaar gestaan te hebben helemaal niet meer wie ze zelf nu eigenlijk was.

Als je jezelf niet bent kan dit twee redenen hebben. De eerste reden is dat je jezelf niet durft te zijn uit angst om afgewezen te worden. De tweede reden is (en dat was bij Susan het geval) dat je je al zo lang hebt aangepast, dat je gewoon niet meer weet wie je bent en waar je voor staat. Van
dat eerste ben je je bewust maar de tweede reden is meestal onbewust.

Onbewust niet jezelf zijn is zo lastig omdat je voelt dat je niet 100% gelukkig bent, maar je weet niet precies waar dit door komt. Niet jezelf zijn kost bakken vol energie. Als je niet jezelf bent betekent dit namelijk dat je je constant aanpast aan anderen en dat kost (onbewust) veel moeite. Want als jij anderen altijd belangrijker vindt, waar blijf jij dan?

Oké, dat is duidelijk. Jezelf zijn is dus belangrijk. Maar ook behoorlijk eng trouwens. Jezelf zijn betekent namelijk dat je jezelf op de eerste plek gaat zetten. Dat je gaat doen wat JIJ belangrijk vindt. En dat is iets wat je al járen niet hebt gedaan.

Ik ben met Susan aan de slag gegaan. Het werd een heftig, emotioneel en soms verwarrend proces. Tijdens de open gesprekken die we tweewekelijks voerden zijn we op zoek gegaan naar antwoorden en samen kregen we helder wat haar volgende stappen mochten zijn. Susan heeft daadwerkelijk doelen gesteld, nieuwe gewoontes aangeleerd, oude gewoontes afgeleerd en beperkende overtuigingen omgebogen. Hierdoor heeft Susan zich getransformeerd naar een zelfstandige, krachtige vrouw die weet wat ze wel en niet wil. Ze geniet nu van het leven en doet dingen waar ze energie van krijgt. Zo is ze onlangs gestart met een studie interieurstyliste. Niet omdat ze daar haar beroep van wil maken maar gewoon omdat ze dit leuk vindt en zichzelf dit gunt. En wie weet wat dit haar in de toekomst nog gaat brengen. Want ze staat nu open voor nieuwe mogelijkheden.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Plan dan een GRATIS inzichtsessie. In een huiselijke setting, onder het genot van een lekker kopje koffie of thee, gaan we samen kijken of en hoe ik je kan helpen om, net als Susan, de beste versie van jezelf te worden.