Fiets niet door in het spoor dat er ligt

Herken je dit?
🤔 Je hebt soms het gevoel dat je jezelf bent kwijtgeraakt
🤔 Je hebt het idee dat het leven dat je nu leidt niet meer past bij wie je bent🤔 Je hebt zin om nieuwe dingen te doen maar weet eigenlijk niet zo goed waar je moet beginnen

Om dit gevoel te verduidelijken gebruik ik vaak het volgende voorbeeld; Je zit met je fiets in een tram- of treinspoor vast. Je wordt geleid door de baan in plaats van dat je zelf de macht over het stuur van je fiets hebt. Je wilt wel afslaan, maar het gaat niet. Dus fiets je maar door in het spoor dat er ligt.

Met een fiets in een tramspoor rijden gaat goed, totdat je merkt dat de route die je aflegt niet meer de route is die bij je past. De patronen passen niet meer bij wie je bent geworden. Je bent nu anders, ouder en wijzer. Je hebt veel meegemaakt in je leven en hebt je daardoor ontwikkeld. Oude gewoontes zijn zo ingesleten dat je ze automatisch volgt, ook al zijn ze niet meer logisch of zinvol.

Met name na je 40ste zorgen deze gewoontes voor belemmeringen in je lichaam en geest. Je wilt wel veranderen met je hebt geen idee hoe. Het is dan lastig om de mogelijkheden te zien die er zijn.

Mijn naam is Esther Limonard, gecertificeerd transformatiecoach en erkend Body Mind Release therapeut en ik ben gespecialiseerd in het coachen van 40+ vrouwen in hun ontwikkeling. Ik help je om jezelf en je leven door een andere bril te bekijken en zo je eigen kracht te herontdekken.