BLOGS

Als je langdurig met spanning en stress worstelt, merk je hoe stress je lichaam  sloopt. Hoofdpijn, nekpijn, vermoeidheid, negatief denken en piekeren, angsten, gebrek aan zelfvertrouwen, somberheid, paniekaanvallen…..

Lees verder

Het is algemeen bekend dat je lichaam en geest één zijn. Er is namelijk een wisselwerking tussen deze twee. Je geest, je gedachten en je vibraties beïnvloeden je lichaam en andersom is dat ook het geval.

Lees verder

Esther, jij bent Body Mind Release therapeut hè?
Dat klopt.
En wat bereik ik dan als ik bij jou een traject van 7 weken volg?
Goeie vraag!
 
 

98% van de Nederlanders piekert minimaal eens per week, zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit Leiden (2007). Vrouwen piekeren aanzienlijk meer dan mannen: wel twee keer zoveel. Maar wat doet al dat piekeren met ons?

Lees verder

Piekeren vindt niet alleen plaats in je hoofd maar heeft ook invloed op het functioneren van je lichaam. Piekeren zorgt namelijk voor STRESS en langdurige stress zorgt ervoor dat je IMMUUNSYSTEEM AANGETAST wordt.

Lees verder

Beperkende gevoelens en overtuigingen die jij in je leven hebt ontwikkeld bepalen voor 95% hoe jij je voelt, hoe je denkt, hoe je je gedraagt en hoe je handelt. Het bepaalt ook of iets wel of niet lukt en welke keuzes je maakt.

Lees verder

💥 Ben jij helemaal klaar met je oude patronen ?
💥 Is het tijd om afscheid te nemen van het gedrag waarvan je er inmiddels achter bent dat dit niet vóór jou maar vaak juist tégen jouw werkt?
 

Als ik één boodschap probeer mee te geven in al mijn blogs, dan is het dit: volg je hart en je gevoel. Doe waar JIJ gelukkig van wordt. En probeer je vooral niet aan te passen aan wat anderen van je verwachten.

Lees verder

Vaak is zorgen voor een ander ook vluchten voor het zorgen voor jezelf.
Want soms komen we in ons leven in situaties terecht die zo pijnlijk zijn dat we onszelf afsluiten om het werkelijk te voelen. Om het toe te laten. 
 
Onze vroegere ervaringen bepalen vaak welk verhaal jij jezelf vertelt. Dit komt omdat de ballast die je met je meedraagt bepaalt voor 95% hoe jij je voelt, hoe je denkt, hoe je je gedraagt en hoe je handelt.
 
 
Leef je het leven waarvan je ooit droomde? Of voel je diep van binnen dat er meer in zit? Wat heb jij nodig om voor jezelf te kiezen? Wat moet er gebeuren voordat je in jezelf gaat geloven?
 

Toen Susan (49 jaar) ergens in maart voor de eerste keer bij mij binnen kwam, zag ik de vermoeidheid, de spanning, de verwarring en de twijfel in haar ogen. Ze vertelde dat, nu haar kinderen wat ouder waren en niet 

Lees verder

Herken je dit?
🤔 Je hebt soms het gevoel dat je jezelf bent kwijtgeraakt
🤔 Je hebt het idee dat het leven dat je nu leidt niet meer past bij wie je bent
 

Alles begint met een VERLANGEN. Een verlangen naar verandering, naar meer, naar anders, naar een beter leven. Als je leven niet is zoals je had gehoopt, voel je dat verlangen steeds meer. Herken je jezelf in het volgende?

Lees verder

Word jij geleefd of leef jij je leven zoals JIJ dat wil? Heb jij wel eens nagedacht over de vraag wat je grootste droom is? Wat zou jij het allerliefste willen? Laat je deze droom ook uitkomen of blijft het bij dromen?

Lees verder

Ik ben op weg gegaan. Zonder einddoel. Het enige dat ik in 2016 wist was dat ik na mijn partiële dwarslaesie niet meer kon terugkeren in het normale arbeidsproces. Dus ik ben weer gaan studeren. 

Lees verder