“You have to find what sparks a light in you so that you in your own way can illuminate the world”

De artikelen in mijn online shop zijn door mij ontworpen om jou te begeleiden op een dieper niveau van zelfreflectie en bewustwording. Of je nu worstelt met het bepalen van je doelen, het versterken van je intuïtie, het opbouwen van zelfvertrouwen of het maken van bepaalde keuzes, elk artikel is door mij met liefde samengesteld om meer bewustwording te creëren. Ik moedig je hiermee aan om naar binnen te kijken, je innerlijke kompas te volgen en de transformatie te omarmen die nodig is om jouw mooiste leven te leiden.

Gebruik mijn online aanbod als hulpmiddel om dieper te graven, meer inzichten te krijgen en stappen voorwaarts te zetten op jouw unieke pad van persoonlijke groei. Van erachter komen waar je heen wilt tot vertrouwen op je gevoel en van in jezelf geloven tot er vol gas voor gaan. Met liefde, aandacht en compassie. Op jouw eigen manier.

“Als ik heel erg mijn best doe op school, zijn mama en papa tevreden en trots op mij”
“Als ik mijn bord leegeet, is er geen gezeur”
“Mijn ouders hebben het al zo moeilijk, dus ga ik zo flink, lief, braaf mogelijk zijn”

In de eerste jaren van ons leven vormen zich honderden overtuigingen, voortkomend uit gedachten die we keer op keer herhalen. Velen van deze overtuigingen draaien om hoe we ons dienen te gedragen om aan de verwachtingen van anderen te voldoen. Het is als het ware alsof ons brein hierop is geprogrammeerd. Maar waarom eigenlijk? Als kind zijn we aanvankelijk afhankelijk van anderen, vooral van onze ouders, om te overleven.

Zelfs in extreme omstandigheden, zoals mishandeling en misbruik, blijven we afhankelijk van onze ouders. We kunnen niet zomaar weglopen uit deze moeilijke, pijnlijke situaties. Om te kunnen overleven in dit soort omstandigheden, zoekt ons kinderbrein voortdurend naar verklaringen en “redenen” waarom dit ons overkomt: “het is mijn schuld”, “ik ben een slecht kind”… We ontwikkelen het idee dat we niet aan de verwachtingen van onze ouders voldoen. Dit idee blijven we herhalen, hoewel je als kind natuurlijk nooit de schuldige bent.

Met andere woorden, deze overtuigingen zijn mechanismen om te overleven. Maar ze hebben grote gevolgen voor ons latere leven. Welke gevolgen dat zijn en hoe we met deze overtuigingen en mogelijke microtrauma’s kunnen omgaan, leg ik uit in deze blog.

Van gedachten naar diepgewortelde overtuigingen
Gedachten zijn natuurlijk nuttig, maar wanneer we ze herhaaldelijk herhalen, worden ze diepgewortelde overtuigingen die stevig verankerd raken in ons brein. Hierdoor ontstaan “neuronale paden” die een soort “blauwdruk” vormen waaraan we al onze latere ervaringen toetsen. Hier schuilt een valkuil, want hoewel sommige overtuigingen nuttig zijn voor een kind, verliezen ze hun nut als we volwassen worden en niet langer afhankelijk zijn van anderen om te overleven.

Met andere woorden, we kunnen nu bewust keuzes maken. Maar door jarenlange herhaling zitten deze overtuigingen als het ware diep verankerd in ons system. Met alle gevolgen van dien.

De gevolgen? Van perfectionisme tot pleasen
Het streven om altijd aan verwachtingen te voldoen en het idee dat “goed niet goed genoeg is”, leidt vaak tot perfectionisme en het voortdurend overschrijden van onze eigen grenzen. We worden meesters in pleasen, gericht op het tevredenstellen van anderen, terwijl we onszelf verwaarlozen. Het streven om iedereen tevreden te stellen is echter een onmogelijke opgave.

Wanneer we hier niet op tijd mee aan de slag gaan, liggen problemen zoals een burn-out op de loer. En dat brengt ons nog verder van ons doel.

Maar er is goed nieuws: je kunt het tij keren.
Als je je bewust wilt worden van je gedachten, overtuigingen en patronen en terug wilt keren naar de persoon die je diep van binnen eigenlijk bent, ben ik wellicht degene die jou daarbij kan helpen.

Tijdens een traject gaan we kijken naar jouw overlevingsmechanismes en angsten, maar -nog mooier- je gaat vooral ontdekken waar jouw weg naar groei ligt. Je gaat andere keuzes maken en nieuwe neurale paden ontwikkelen. En dit alles op een heel eenvoudige manier en in slechts 7 weken!

Is dit wat je wilt en ben je nieuwsgierig naar wat ik voor jou zou kunnen betekenen? Maak dan hier een afspraak voor een GRATIS inzichtsessie. Je hebt maar één leven, het zou zonde zijn als je niet 100% voor het beste leven gaat.

 

Pin It on Pinterest