“You have to find what sparks a light in you so that you in your own way can illuminate the world”

De artikelen in mijn online shop zijn door mij ontworpen om jou te begeleiden op een dieper niveau van zelfreflectie en bewustwording. Of je nu worstelt met het bepalen van je doelen, het versterken van je intuïtie, het opbouwen van zelfvertrouwen of het maken van bepaalde keuzes, elk artikel is door mij met liefde samengesteld om meer bewustwording te creëren. Ik moedig je hiermee aan om naar binnen te kijken, je innerlijke kompas te volgen en de transformatie te omarmen die nodig is om jouw mooiste leven te leiden.

Gebruik mijn online aanbod als hulpmiddel om dieper te graven, meer inzichten te krijgen en stappen voorwaarts te zetten op jouw unieke pad van persoonlijke groei. Van erachter komen waar je heen wilt tot vertrouwen op je gevoel en van in jezelf geloven tot er vol gas voor gaan. Met liefde, aandacht en compassie. Op jouw eigen manier.

Er is niets in het leven dat je meer tegenhoudt dan jijzelf.
Diep van binnen weet je dat het beter is om vaker nee te zeggen. Je grenzen beter te bewaken en vaker voor jezelf te kiezen. Toch doe je het niet. Je hebt de neiging om weer mee te gaan in de verwachtingen van anderen. Hoe komt dat toch?

Zelfsabotage betekent dat je jezelf (onbewust) tegenhoudt om het leven te creëren waar je naar verlangt. Het ontstaat als je onderbewustzijn en bewustzijn met elkaar “in conflict” zijn. Oftewel: als dat wat je voelt, zegt en doet (of wilt doen) niet met elkaar overeen komen.

De rol van je onderbewustzijn in zelfsabotage
Gemiddeld wordt zo’n 95% van ons gedrag gestuurd door overtuigingen en gewoonten die in ons onderbewustzijn zijn geprogrammeerd. We sturen dus maar ongeveer 5 % van ons gedrag met ons denkend bewustzijn. Je kunt dus wel bewust tegen jezelf zeggen dat je écht voor jezelf gaat kiezen, maar als je in je onderbewustzijn iets anders tegen jezelf zegt, zoals “Ik heb toch niks te klagen” of “Wat heeft dat nog voor zin op mijn leeftijd…”, dan ontstaat er een conflict tussen je bewustzijn en onderbewustzijn. De kans is heel groot dat je jezelf dan saboteert en tegenhoudt om werkelijk de benodigde stappen voor een gelukkiger leven te nemen.

Waarom doen wij het tegenovergestelde van wat we van plan waren? Er zijn verschillende oorzaken. Hieronder enkele gevoelens en overtuigingen achter deze zelfsabotage:
– Laag zelfbeeld
– Frustratie
– Schaamte
– Schuldgevoelens
– Faalangst
– Angst voor succes
– Angst voor afwijzing en kritiek

Deze overtuigingen ontstaan vaak al op jong leeftijd. Misschien wilde je vroeger toen je kind was gezien en gehoord worden, en werden deze behoeften niet vervuld. Hierdoor voelde je je afgewezen en ben je teleurgesteld. Onbewust ben je jezelf wellicht kleiner gaan maken, zei je ja waar je nee bedoelde, uitte je je emoties niet meer en heb je je eigen behoeftes totaal opzij geschoven. En dit gedrag heb je zo vaak herhaald dat het uiteindelijk in je onderbewustzijn “geprogrammeerd” is.

Mogelijk is dit de reden dat:
– Je jezelf wegcijfert in plaats van in je eigen kracht te gaan staan.
– Je je gevoelens onderdrukt in plaats van ze te uiten.
– Je afhankelijk blijft in plaats van te focussen op meer zelfstandigheid
– Je perfectionisme verkiest boven tevredenheid.
– Je denkt dat als je je aanpast anderen je niet zullen teleurstellen.
– Je dingen eerder zelf/alleen doet in plaats van om hulp te vragen
– Je jezelf onderschat in plaats van dat je gelooft in jezelf.
– Je je zorgen maakt in plaats van dat je vertrouwen hebt in de toekomst.
– Je je vaak somber voelt in plaats van levenslustig.
– Je blijft hangen in een slachtofferrol in plaats van dat je de regie neemt over je eigen geluk.
– Je boos blijft in plaats van jezelf en/of anderen te vergeven

 

Het klinkt misschien gek, maar je brein heeft in eerste instantie een positieve reden om zelfsabotage in te zetten. Het wil je daarmee namelijk beschermen tegen dezelfde pijn en teleurstelling die je vroeger hebt ervaren. Maar weet je, op lange termijn zorgt deze vorm van zelfsabotage voor meer pijn, dan de pijn die je op korte termijn met dit gedrag probeert vermijden. Je merkt dat het je niks oplevert en dat het je niet gelukkig maakt. Bovendien ontneemt het je heel veel plezier en voelt het beklemmend.

Maar hoe stop je met het saboteren van je eigen geluk? In een paar woorden simpel gezegd: MAAK DE ZORG VOOR JEZELF BELANGRIJKER. Sta stil bij wat JIJ belangrijk vindt en vraag HULP!

In mijn praktijk help ik je om opnieuw naar jezelf en je leven te kijken. Wat vind je NU belangrijk en waar wordt je gelukkig van? Wat wil je bereiken, hoe kun je dit aanpakken en welke keuzes zijn hiervoor nodig. Welke beperkende gevoelens, overtuigingen, angsten en patronen moeten worden losgelaten en welke positieve gevoelens over jezelf en het leven ben je verloren en moeten teruggehaald worden.

Je gaat ontdekken wie je diep van binnen écht bent. Degene die je was voordat je bent gaan geloven dat je moest doen zoals je nu doet Je leert dat het anders kan. Met meer liefde voor jezelf, meer rust, minder bewijsdrang, meer acceptatie en meer zelfvertrouwen. We kijken naar jouw overlevingsmechanismes. En, nog mooier, je ontdekt vooral waar je pad naar groei ligt.

Ben je nieuwsgierig wat ik voor jou kan betekenen, maak dan hier een afspraak voor een gratis inzichtsessie.

Pin It on Pinterest