“You have to find what sparks a light in you so that you in your own way can illuminate the world”

De artikelen in mijn online shop zijn door mij ontworpen om jou te begeleiden op een dieper niveau van zelfreflectie en bewustwording. Of je nu worstelt met het bepalen van je doelen, het versterken van je intuïtie, het opbouwen van zelfvertrouwen of het maken van bepaalde keuzes, elk artikel is door mij met liefde samengesteld om meer bewustwording te creëren. Ik moedig je hiermee aan om naar binnen te kijken, je innerlijke kompas te volgen en de transformatie te omarmen die nodig is om jouw mooiste leven te leiden.

Gebruik mijn online aanbod als hulpmiddel om dieper te graven, meer inzichten te krijgen en stappen voorwaarts te zetten op jouw unieke pad van persoonlijke groei. Van erachter komen waar je heen wilt tot vertrouwen op je gevoel en van in jezelf geloven tot er vol gas voor gaan. Met liefde, aandacht en compassie. Op jouw eigen manier.

Ken je de term olifantenpaadjes? Dat zijn van die ingesleten weggetjes naast het “gewone” pad. Die paadjes ontstaan omdat mensen het liefste de kortste route nemen. Olifanten schijnen ook altijd de kortste route te nemen ongeacht de obstakels die ze tegenkomen, vandaar de naam. Dus het zijn van die paadjes die langzaamaan ontstaan omdat je deze route steeds vaker gebruikt. Zo ontstaat er een ingesleten pad.

In onze hersenen lopen ook paden. De neurale paden. Bij een sterk ingesleten pad ontstaat er een gewoonte. Vaak erg handig want denk bijvoorbeeld maar eens terug hoe je eerste rijles was en hoe vanzelfsprekend je nu autorijdt. Het automatisme van de handelingen die je doet, ook bijvoorbeeld bij het fietsen, zijn activiteiten die je niet verleerd ook al heb je het jaren niet gedaan. Een neurologisch circuit is erg prettig voor gewoontes die dienend zijn. Het is de kortste route, efficiënt en neemt weinig energie.

Ben jij je bewust van jouw sterk ingesleten paden, de patronen, de denkbeelden over jezelf, de ander of de wereld? Van sommige gewoontes, gedachtes of gevoelens ben jij je wel bewust ook als deze niet dienend zijn maar toch kan je er niet mee stoppen, herkenbaar? Dit kunnen verslavingen zijn maar ook gedachtes over jezelf dat je niets waard bent, niet slim genoeg, niet handig en niet liefdevol en ga zo maar door.

Als je niet wilt blijven hangen in oude niet werkende patronen en een gedragsverandering tot stand wilt brengen, heb je “olifantenpaadjes” nodig. Dus paadjes van nieuw gedrag die ‘oude gewoonten’ in de hersenen vervangen. Die olifantenpaadjes moeten regelmatig gelopen worden om in te slijten zodat ze uiteindelijk het hoofdpad vervangen. Hersenen kunnen zich dus aanpassen aan veranderingen mits ze daarin geholpen worden door “nieuw” gedrag.

Nieuw gedrag lijkt vaak nog het meest op een pad dat je zelf nog moet hakken in het tropisch oerwoud. Dat zijn de eerste moeilijke stappen. Er is nog niets, je moet de weg zelf zoeken. Dat gaat met vallen en opstaan, met kronkels en verbeteringen, want je weet niet in één keer hoe het terrein eruitziet. Dat moet je gaandeweg ontdekken.

Heb je eenmaal een weggetje gemaakt, dan is het nog maar een smal bospaadje. Je moet dat paadje vaak gaan betreden, anders groeit het weer dicht. Vooral de eerste tijd moet je dus je hoofd erbij houden, want als je niet oplet ga je automatisch de bekende oude route in. Je moet de weg zoeken en ontdekken hoe het terrein eruitziet. Maar als je heel vaak over het nieuwe paadje gaat, wordt het paadje breder en breder. En steeds sneller en gemakkelijker te bewandelen. Uiteindelijk kan het uitgroeien tot een mooie doorgaande en gemakkelijk te lopen weg. Dan is er een gewoonte ontstaan, een nieuw patroon van automatische associaties. Dan gaat het vanzelf!

Wil jij leren om nieuwe paden te gaan bewandelen? In 7 opeenvolgende 1 op 1 sessies van 90 minuten kan ik je helpen om een nieuw “olifantenpaadje” in je brein te maken. Wat kun je verwachten?

Week 1: We gaan een deel van je ballast (beperkende gevoelens en overtuigen) loslaten

Week 2: We gaan verder met het loslaten van ballast (vecht- en vluchtgedrag) en starten met het terugplaatsen van je verloren positieve gevoelens)
Week 3: We gaan je angsten loslaten en plaatsen nog meer verloren positieve gevoelens terug.
Week 4: we gaan alle verloren positieve gevoelens terughalen
Week 5: we gaan jouw afhankelijkheden in kaart brengen
Week 6: We staren met het (her) programmeren van levensprogramma’s

Week 7: We vervolgen het (her) programmeren van levensprogramma’s.

Wil  je weten of dit iets voor jou is? Plan dan nu een GRATIS inzichtsessie. Want wie je morgen bent is afhankelijk van keuzes die je vandaag maakt.

Pin It on Pinterest