“You have to find what sparks a light in you so that you in your own way can illuminate the world”

De artikelen in mijn online shop zijn door mij ontworpen om jou te begeleiden op een dieper niveau van zelfreflectie en bewustwording. Of je nu worstelt met het bepalen van je doelen, het versterken van je intuïtie, het opbouwen van zelfvertrouwen of het maken van bepaalde keuzes, elk artikel is door mij met liefde samengesteld om meer bewustwording te creëren. Ik moedig je hiermee aan om naar binnen te kijken, je innerlijke kompas te volgen en de transformatie te omarmen die nodig is om jouw mooiste leven te leiden.

Gebruik mijn online aanbod als hulpmiddel om dieper te graven, meer inzichten te krijgen en stappen voorwaarts te zetten op jouw unieke pad van persoonlijke groei. Van erachter komen waar je heen wilt tot vertrouwen op je gevoel en van in jezelf geloven tot er vol gas voor gaan. Met liefde, aandacht en compassie. Op jouw eigen manier.

Waarom is het zo moeilijk om dicht bij jezelf te blijven? Waarom laten we ons zo vaak leiden door de meningen van anderen, de maatschappelijke norm of persoonlijke onzekerheden?

Laten we eerst eens kijken wat dicht bij jezelf blijven betekent.

Dicht bij jezelf blijven betekent dat je rust neemt als je moe bent, ook als je hiermee iemand teleur moet stellen. Het betekent aan jezelf denken en dingen doen die goed voor je zijn. Het betekent “JA” zeggen tegen die ene kans, die droom, dat verlangen. Omdat het voor jou goed voelt, ook al zeggen anderen dat je het misschien beter niet kunt doen.

Er zijn maar weinig mensen die geen waarde hechten aan de mening van anderen, al is het misschien onbewust. Veel mensen vragen anderen om advies en zoeken op de een of andere manier naar goedkeuring van anderen. Op zich is er niets mis met vragen om de mening van anderen. Wel is het goed om te kijken naar wat jij met die informatie doet. Pas je je eraan aan? Maak je van een mening waarheid? Of neem je de mening van een ander mee, maar kies je uiteindelijk toch voor wat voor jou goed voelt?

Luister naar jezelf
Naar jezelf luisteren, is voor veel mensen erg lastig. Aangezien dit een belangrijk onderdeel van bij jezelf blijven is, is het goed om er gericht mee aan de slag te gaan. Naar jezelf luisteren heeft niet alleen te maken met je eigen normen en waarden en daar trouw aan blijven, maar vooral ook met dat welbekende onderbuikgevoel dat meer dan eens goed zit.

Naar jezelf luisteren of dicht bij jezelf blijven betekent niet dat je je niet kunt aanpassen aan anderen, maar wel dat je weet wanneer je dat niet wilt. Het betekent niet dat je niet flexibel kunt zijn, maar wel dat je daarbij niet over je eigen grenzen gaat. Het betekent niet dat je egoïstisch bent, maar dat je genoeg zelfwaardering hebt om jezelf en jouw geluk op de eerste plek te zetten.

Geef je grenzen aan
Iedereen heeft grenzen. Grenzen aangeven betekent dat je durft te zeggen wanneer iemand te veel van je verlangt, dingen vraagt die je niet wilt. Maar ook dat je tegen jezelf zegt dat het goed genoeg is zo, of dat je erkent dat het je niet gaat lukken.

Door je grenzen aan te geven leer je anderen hoe ze met jou om moeten gaan. Want de meeste mensen in je leven willen dat jij gelukkig bent. En als jij ze de gereedschappen geeft om je daarmee te helpen, dan zullen ze die gebruiken. Jouw grenzen zijn deze gereedschappen. Het punt is: jouw geluk is jouw verantwoordelijkheid. En mensen kunnen je gedachten niet lezen. Als je anderen niet laat weten dat ze over je grenzen gaan, dan zullen ze zich ook niet aanpassen.

Vertrouw op jezelf
Wie weet er beter wat jij voelt, wilt en verlangt dan jij? Juist, niemand. Durf daar ook op te vertrouwen. Als je luistert naar jezelf en jouw gevoel, dan weet je wat goed voor je is of wat het is dat je graag zou willen doen. Dat betekent niet dat het altijd goed gaat als je dicht bij jezelf blijft. Maar het betekent wel dat je doet wat je wilt en wat goed voor je voelt. En is dat laatste uiteindelijk niet veel belangrijker dan het resultaat?

Je kunt namelijk wel voor de gebaande paden kiezen, maar waarom zou je dat doen als die je ergens heenleiden waar je niet naartoe wilt? Wat nou als jij je eigen pad kiest, gewoon omdat dat beter voelt?

Durf op jezelf te vertrouwen en naar jezelf te luisteren. Dat gevoel in je onderbuik of dat stemmetje in je hoofd dat je waarschuwt, heeft meestal gelijk. En als je je eigen pad kiest en het pakt uiteindelijk toch niet uit zoals je dacht, dan is dat ook oké. Je hebt namelijk gedaan wat je wilde en dat op zich is al iets waard.

Wie ben jij?
Als je wilt leren om dicht bij jezelf te blijven, is het belangrijk dat je jouw waarde gaat inzien. Dat je gaat inzien waar je voor staat en dat je daadwerkelijk iets hebt toe te voegen aan jouw eigen leven en dat van anderen, door in jezelf te gaan geloven en op jezelf te vertrouwen.

Tijdens een traject met mij kun je in slechts 7 weken ontdekken wie je diep van binnen écht bent. Degene die je was voordat je bent gaan geloven dat je moest doen zoals je nu doet. Je ontdekt welke beperkende gevoelens, overtuigingen, angsten en patronen jij hebt ontwikkeld. Welk gedrag jij laat zien om te overleven en wat jouw drijfveren hiervoor zijn.

Je leert dat het anders kan. Met meer liefde voor jezelf, meer rust, minder bewijsdrang, meer acceptatie en meer zelfvertrouwen. We gaan we kijken naar jouw overlevingsmechanismes en -nog mooier- je gaat vooral ontdekken waar jouw pad naar groei ligt.

Is dit wat je wilt en ben je nieuwsgierig naar wat ik voor jou zou kunnen betekenen? Maak dan hier een afspraak voor een gratis inzichtsessie. Want wie je morgen bent is het resultaat van de keuzes die je vandaag maakt.

Pin It on Pinterest