“You have to find what sparks a light in you so that you in your own way can illuminate the world”

De artikelen in mijn online shop zijn door mij ontworpen om jou te begeleiden op een dieper niveau van zelfreflectie en bewustwording. Of je nu worstelt met het bepalen van je doelen, het versterken van je intuïtie, het opbouwen van zelfvertrouwen of het maken van bepaalde keuzes, elk artikel is door mij met liefde samengesteld om meer bewustwording te creëren. Ik moedig je hiermee aan om naar binnen te kijken, je innerlijke kompas te volgen en de transformatie te omarmen die nodig is om jouw mooiste leven te leiden.

Gebruik mijn online aanbod als hulpmiddel om dieper te graven, meer inzichten te krijgen en stappen voorwaarts te zetten op jouw unieke pad van persoonlijke groei. Van erachter komen waar je heen wilt tot vertrouwen op je gevoel en van in jezelf geloven tot er vol gas voor gaan. Met liefde, aandacht en compassie. Op jouw eigen manier.

Al vroeg heb je geleerd dat je dat wat je graag wilt niet mag vragen en uitspreken. Een zinnetje van vroeger dat regelmatig in mijn hoofd zit als ik iets graag wilde is: “Kinderen die vragen worden overgeslagen”. Maar wat een beperkende overtuiging is dat!

En wat heb ik daar lang mee geworsteld.  Want als je niet uitspreekt wat je graag wilt of verlangt, dan kunnen mensen je ook niet helpen. Hoe concreter je uitspreekt wat je wilt, hoe makkelijker mensen met je meedenken en je kunnen helpen.

Zo heb ik zelf bijvoorbeeld lang gedacht dat mijn man wel zou weten wat ik graag wil en wat ik belangrijk vind. Maar eenmaal in gesprek met hem blijkt keer op keer dat hij mijn gedachten niet kan lezen. Als ik me duidelijk uitspreek en hem om hulp vraag is hij vaak meer dan bereid om me te helpen.

Om me heen zie ik het ook; veel mensen vinden het lastig om uit te spreken wat ze graag willen. Ook in mijn praktijk krijgt ik vaak een vraag van cliënten die begint met “misschien is . het een stomme vraag, maar….” of “Het klinkt misschien gek, maar……”. Ik zeg altijd dat er geen stomme, domme, gekke vragen zijn, tenzij je hem niet stelt. Ik moedig mijn cliënten dan ook aan om vooral veel vragen te stellen, want weet je; het is zo waardevol om dat te doen. Het is zo waardevol om te vragen, uit te spreken wat je wilt, omdat het helpend is om dichterbij datgene te komen wat je graag wil en naar verlangt.

Waarom lijkt het dan zo moeilijk om hulp te vragen, advies te vragen, of gewoon een vraag te stellen? Omdat we zo zijn opgegroeid. Het is ons keer op keer verteld. Wat dat betreft is taal maar iets geks. Hoe vaker we bepaalde woorden, zinnen, gezegdes horen, hoe meer we deze beginnen te geloven en voordat je het weet, is het jouw “waarheid” geworden. En het is best lastige deze waarheden, deze overtuigingen, te veranderen. In ieder geval in je eentje.

Dit is mijn vijfde jaar als ondernemer en ik heb al verschillende coaches en mentoren om hulp gevraagd. Door om hulp te vragen groei ik zowel zakelijk als persoonlijk. En dat zal ik in de toekomst ook zeker blijven doen. Waarom? Omdat ik mijn eigen blinde vlekken niet zie. Omdat er altijd mensen zijn die verder zijn dan ik. Omdat er anderen zijn die ervaring hebben op het gebied waar ik mij nog kan ontwikkelen. Waarom zou ik dan geen gebruik maken van hun kennis? Ik leer elke dag, van mijn coaches, andere ondernemers, mijn cliënten, mijn omgeving.

Als ik iets wil moet ik er om vragen!

Wat weerhoudt jou om te vragen? Wat zijn jouw wensen en doelen? Waar loop jij op vast? Wat zou jij willen vragen?

Pin It on Pinterest