“You have to find what sparks a light in you so that you in your own way can illuminate the world”

De artikelen in mijn online shop zijn door mij ontworpen om jou te begeleiden op een dieper niveau van zelfreflectie en bewustwording. Of je nu worstelt met het bepalen van je doelen, het versterken van je intuïtie, het opbouwen van zelfvertrouwen of het maken van bepaalde keuzes, elk artikel is door mij met liefde samengesteld om meer bewustwording te creëren. Ik moedig je hiermee aan om naar binnen te kijken, je innerlijke kompas te volgen en de transformatie te omarmen die nodig is om jouw mooiste leven te leiden.

Gebruik mijn online aanbod als hulpmiddel om dieper te graven, meer inzichten te krijgen en stappen voorwaarts te zetten op jouw unieke pad van persoonlijke groei. Van erachter komen waar je heen wilt tot vertrouwen op je gevoel en van in jezelf geloven tot er vol gas voor gaan. Met liefde, aandacht en compassie. Op jouw eigen manier.

Daar zit je dan. Een beetje verloren. Niet meer wetend wie jij bent en wat je wilt. Je denkt: “Ik ben mezelf niet meer“.

Je vraagt je af waar die leuke, spontane, zelfverzekerde vrouw van vroeger is gebleven. Waar ben je het gevoel met jezelf kwijt geraakt? Wanneer ben je gestopt met luisteren naar jezelf?

Je bent zo ver weg geraakt van jezelf, dat je helemaal niet meer weet wie JIJ bent en wat JIJ wilt. Jij wilt weer jezelf zijn!

Ergens in dit leven ben je dingen gaan doen die anderen van je verwachtten in plaats van te luisteren naar jezelf. Maar nu is het genoeg. Het wordt tijd om te stoppen met jezelf wegcijferen. Tijd om jezelf weer te leren kennen. Maar hoe pak je dat aan?

De verbinding met jezelf kwijt zijn
Waar het hierbij om gaat is dat je de verbinding met jezelf kwijt bent. Iedereen bestaat uit een lichaam, je verstand en je persoonlijkheid (kern). Je lichaam kun je zien als je voertuig. Je verstand is verantwoordelijk voor je denken, discussiëren en leren. En je kern is dat wat je in wezen bent, dat wat jou echt jou maakt.

Waarschijnlijk heb je niet geleerd om aandacht te besteden aan je kern. De kern kun je zien als “het ondergeschoven kindje.” Alsof het niet meetelt. In principe raak je jezelf dus niet kwijt. Jouw kern is altijd bij je. Het lukt je alleen niet meer om deze te voelen en te horen.

Jezelf kwijt zijn heeft verschillende uitingen. Ik noem hieronder een aantal signalen die erbij passen. In welke herken jij je?

 • Je vraagt je af wie je echt bent, of wat je leuk vindt
 • Je weet niet waar jij echt goed in bent
 • Je loopt rond als een kip zonder kop
 • Je voelt je vaak opgejaagd en leeft met name vanuit je hoofd
 • Je zoekt veel afleiding van je telefoon, of door meer te eten, harder te werken of sporten
 • Je vindt het lastig om te voelen wat er in je omgaat
 • Je praat veel
 • Je ervaart minder levensenergie
 • Je mist een doel in je leven en vraagt je af: ‘Is dit het nou?’
 • Je leeft voornamelijk naar “de verwachtingen” van anderen
 • Je vindt het lastig om “niets” te doen
 • Je zit niet lekker in je vel
 • Je bent vaak moe en hebt last van spanningen in je lichaam
 • Je zoekt vaak bevestiging bij de ander.

Hoe raak je jezelf kwijt?
Veel van onze patronen zijn onbewust in onze prille jeugd tijdens onze opvoeding gevormd. Je ouders, je familieleden, de leraren op school, je omgeving, je vrienden en later ook Social Media, zijn van grote invloed op ons hedendaagse leven. Jarenlang heb je gedacht dat dit het is maar opeens realiseer je je dat je dingen doet, accepteert en laat gebeuren die niet kloppen met wie jij diep van binnen bent en wat jij werkelijk voelt. Je voelt een bepaalde weerstand, pijn en/of knagend gevoel.

WELKOM. Want je bent aangekomen op het punt waarop je je realiseert dat oude patronen je niet meer helpen om te groeien.

Iets in jou beseft dat er wat moet gaan veranderen. Maar hoe dan? Je weet het en toch blijf je vasthouden aan oude overtuigingen. Simpelweg omdat dit makkelijker is. Het is bekend en dus veilig. Het nemen van een andere route is onbekend en iets in jou vindt het waarschijnlijke gewoon té spannend.

Maar kijk eens naar een klein kind; als je die in een nieuwe omgeving ziet lopen, dan is het over het algemeen speels, onderzoekend en nieuwsgierig. Als volwassenen zijn we die speelsheid en nieuwsgierigheid ergens in de loop van ons leven kwijtgeraakt. En dat is jammer! Want ook voor ons als volwassenen zijn dit juist de ingrediënten om een nieuwe en/of onbekende weg te bewandelen.

Dus ga onderzoeken waar een andere route jou zou kunnen brengen. Wees nieuwsgierig naar wie jij diep van binnen bent, wat je daadwerkelijk kan en waar je gelukkig van wordt.

Vind je pad terug
Ben jij eraan toe om jouw vastgeroeste patronen eens onder de loep te nemen? Om jezelf kritisch in de spiegel aan te kijken? Om jouw ballast los te laten en je verloren positieve gevoelens terug te halen? Om zo jouw eigen weg te vinden naar rust, geluk, energie, kracht, liefde en zelfvertrouwen? Ben je bereid om dat deel wat je spannend vindt aan te gaan?

Klik dan op onderstaande knop om een afspraak te maken voor een gratis inzichtsessie. Samen gaan we kijken of en hoe ik jou kan helpen om weer in je eigen kracht te gaan staan om het pad naar jezelf terug te vinden. 

Pin It on Pinterest