Loslaten is een grote uitdaging en is niet makkelijk als iets jou diep heeft geraakt. Onze eerste reactie op iets moeilijks is vaak het tegenovergestelde. We proberen eerder grip en controle te willen krijgen dan dat we laten gaan. We willen eerst rechtvaardigheid, erkenning, waardering of genoegdoening bereiken en daarna komt de mogelijkheid tot berusting in ons op.

Om te weten wat loslaten nou precies inhoudt is het goed om te realiseren wat het niet is. Loslaten betekent niet dat je ergens niet meer aan moet of mag denken. Het betekent ook niet dat je negeert wat je moeilijk vindt of jezelf dwingt om de situatie te accepteren of te negeren. Dat zou echt niet goed voelen en niet goed zijn voor jou.

Loslaten betekent afscheid nemen van dat wat jou niet meer dient. Het is stoppen met strijden tegen jezelf of anderen. Je maakt je niet meer druk om dingen die je niet kunt veranderen, maar erkent wel jouw gevoelens en gedachten hierover. Loslaten is ook duidelijk voor jezelf maken wat je vast probeert te houden. Datgene aangaan wat je eigenlijk probeert te vermijden en daar kracht en vertrouwen bij vinden.

Wat levert loslaten op?
Vasthouden aan beperkende gevoelens, overtuigingen, angsten en levensprogramma’s veroorzaakt stress en het kost bakken energie. Je sluit jezelf onbewust af voor positieve gedachten, gevoelens en ervaringen. Loslaten maakt je leven zoveel lichter, leuker en een stuk minder gecompliceerd. Het vertrouwen in jezelf, je lichaam en je omgeving versterkt als je durft mee te bewegen met het leven.

Dus doorbreek je patronen en zorg dat je niet in een vicieuze cirkel blijft hangen. Want ook jij verdient het om gelukkig te zijn.

Welke patronen houden jou tegen om te groeien en te bloeien. Wat mag jij gaan loslaten om jouw mooiste leven te leiden?

Wil je hier eens met mij over sparren? Maak dan een afspraak voor een GRATIS inzichtsessie en misschien zie ik je snel.

Pin It on Pinterest