Doe maar gewoon. Dan doe je al gek genoeg.
Je herkent het vast. Veel vrouwen lijden aan het syndroom van doe maar gewoon. Vaak is het een lijdensweg. Het houdt je klein, je komt niet helemaal tot je recht. Je wordt niet gezien en niet op volle waarde geschat.

Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg! Waarschijnlijk zit deze uitspraak nog wel ergens in je achterhoofd en heb je ‘m overgehouden uit je jeugd. Want van je ouders leerde je dat je je zo normaal mogelijk moest gedragen. Om maar niet op te vallen. En vergis je niet, onze ouders deden dit met alle goeie bedoelingen. Want mensen die te veel opvallen kunnen kritiek en commentaar verwachten. En daar wilden ze ons als kinderen vaak (onbewust) voor beschermen.

Maar zeg eens eerlijk; ben je daardoor tot je recht gekomen? En hiermee bedoel ik dat je eerst aan jezelf en vervolgens aan anderen aangeeft wanneer en op welke manier jij het beste tot je recht komt.

Als je maar “gewoon” doet val je niet op, ben je niet bijzonder en val je niemand tegen. Je voldoet gewoon aan de verwachtingen van de mensen om je heen. En natuurlijk voelt dit lekker veilig, maar wordt het niet eens tijd voor wat anders?

Word het niet eens tijd om jezelf te laten zien? Jezelf laten zien zoals je echt bent, met al je imperfecties, onzekerheden, twijfels en angsten. Want als je dat doet.

Jezelf laat zijn wie je werkelijk bent.
Jezelf toestemming geeft om echt jezelf te zijn.
Dan leef je pas echt.
Dan kun je gaan doen wat het is dat je wilt.
Om je mooiste leven te leven.

Is jouw grootste verlangen te zijn zoals je diep van binnen bent?
En ben jij klaar met steeds maar aanpassen en overleven?
Wil je vanaf nu voluit gaan leven? Ik bedoel, wil je nu eindelijk de beste versie van jezelf worden?

Laat mij je hierbij helpen. Plan gratis en vrijblijvend een inzichtsessie.

Pin It on Pinterest