Op een schaal van 1 tot 10, hoe gelukkig ben je?

Velen zullen deze vraag beantwoorden met een “7”. En een 7 is prima, want dan ben je niet ongelukkig. Maar is die 7 echt genoeg? Ben je dan tevreden, is dat tot hoever je levensgeluk gaat? En is dat dan stiekem waar dat “is dit het nou”-gevoel vandaan komt? Alles klopt op papier, je geeft je leven zelfs een 7. Maar stiekem weet je dat het een 10 had kunnen zijn. “In een ander leven had ik…”. Of “als ik nog jong was” zeg je dan maar.

Mark Siegenbeek van Heukelom schreef in zijn boek “Is dit het nou”; “als jij jouw leven als een 7 ervaart, straal je dat ook uit naar je omgeving. Het lijkt paradoxaal, maar doordat je te weinig voor jezelf verlangt, geef je de wereld te weinig van jezelf. Als je de wereld meer geeft, zal de wereld jou meer geven.”

Je weet dat er dingen niet kloppen in je leven, maar je staat volledig stil op je pad en komt niet vooruit. Je snapt in je hoofd dat je actie moet ondernemen, maar toch doe je niets. Je maakt jezelf wijs dat dit “is dit het nou”- gevoel gewoon aanstellerij is. Een beetje klagen over wat op papier gewoon klopt. Je bent niet ongelukkig, maar het leven voelt gewoon niet compleet. Moet je dan niet gewoon leren om tevreden te zijn met een 7?

NEE! Ook al is het geen levensbedreigende situatie, het is een luxeprobleem in onze westerse maatschappij dat je niet kunt negeren. Er zijn meer burn-outs en depressies dan ooit. Dit is onze realiteit, en iedereen heeft z’n eigen problemen die er mogen zijn. Het “is dit het nou”- gevoel is er nou eenmaal, dus dan kun je er beter iets aan doen.

Denk jij dat je geen keuze hebt of dat je je leven toch niet kan veranderen? Ik ben hier om je te vertellen dat het wel degelijk anders kan! Met meer liefde voor jezelf, meer rust, minder bewijsdrang, meer acceptatie en meer zelfvertrouwen. We gaan we kijken naar jouw overlevingsmechanismes en angsten, maar -nog mooier- je gaat vooral ontdekken waar jouw pad naar groei ligt. En dit alles op een heel eenvoudige manier en in slechts 7 weken!

Pin It on Pinterest