Uncategorized

Durven zijn wie je werkelijk bent

Durven zijn wie je bent klinkt heel eenvoudig maar soms komen we in situaties terecht waarbij we ons niet helemaal open durven stellen.. We doen ons dan anders voor dan we eigenlijk zijn omdat we bang zijn om niet geaccepteerd te worden.

Heel veel mensen leven hun leven zonder écht te beseffen wie ze zijn. Ze volgen de patronen die ze hebben aangeleerd, en doen wat er van ze verwacht wordt. Ze willen gewaardeerd worden, bij een groep horen, leuk gevonden worden. Dat komt omdat veel van hen is geleerd dat ze niet goed genoeg zijn, zoals ze zijn. Vroeger als kind, en nu door de marketing van grote bedrijven.

Maar hoe doe je dat, jezelf zijn, in een maatschappij die ons voortdurend voorspiegelt dat je anders moet zijn dan wie je werkelijk bent of iets anders moet doen dan wat jij werkelijk wilt, omdat je alleen dan gezond, gelukkig, mooi of succesvol kan zijn? Dankzij Social Media worden we 24 uur per dag op de hoogte gehouden van de succesverhalen van onze vrienden, familie, kennissen en zelfs wildvreemden. Vergeleken met de gelikte Facebook post van je knappe overbuurvrouw en haar gezin oogt jouw leven nogal kleurloos. Maar geloof me, het gras is nergens groener, dus stop met kijken naar het (online) gazon van de buren. Het échte leven ziet er totaal anders uit.

Het leven draait niet om te doen wat hoort, het leven draait om weten wie je bent wat wat jíj belangrijk vindt. Dus laat jezelf niet in de steek door de mening van anderen over jou zwaarder te laten wegen dan je eigen mening. Doe wat goed voelt en waar je blij van wordt. Doe dingen alleen omdat ze passen bij wie jij werkelijk bent. Durf je eigen pad te bewandelen. Laat je hart spreken, niet je hoofd. Het zal je leren wie je bent. Het zal je vullen met zelfvertrouwen en liefde voor jezelf.

Jouw weg naar jezelf is de enige weg naar de vrijheid: jezelf kunnen en dúrven zijn. Als je jezelf bent, voel je dat. Je bent trots op wie je bent en durft ook je ware zelf te laten zien. En als je doet wat je het liefst doet, vergeet je alles om je heen. Alles valt op zijn plaats en je bent klaar om je mooiste leven te gaan leiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *