Uncategorized

Zet jezelf eens op het prioriteitenlijstje

De meeste vrouwen vragen niet zo snel om hulp en willen het liefst alles zelf doen en oplossen Dat is hun kracht maar ook hun grootste valkuil. Wanneer ze dan bij mij binnenkomen zijn ze in veel gevallen al net over het randje gegaan. Als ik dan vraag waarom ze niet eerder aan de bel hebben getrokken is gebrek aan tijd en schaamte het meest gehoorde antwoord.

Schaamte; hierover verbaas ik me nog steeds. Kennelijk is er nog altijd een soort van gêne bij sommige mensen als ze overwegen een coach in de hand te nemen. Blijkbaar rust er toch nog een soort van taboe op coaching van “niet goed genoeg zijn van jezelf”. Gelukkig wordt dat steeds minder want niemand kan alles alleen en (bijna) iedereen heeft een coach nodig.

Gebrek aan tijd; voor je geestelijke en lichamelijke gezondheid moet je altijd tijd vrijmaken. Hoe langer je wacht met het maken van een afspraak, hoe meer je lichaam ontregeld raakt. Dit maakt het proces terug naar balans alleen maar (onnodig) lastiger en langer.

Mijn advies is dus om contact met mij op te nemen voordat de echte klachten zich aandienen en er zeker niet mee te blijven doorlopen. Stap over die drempel, dan is het herstel zoveel eenvoudiger.

Maak tijd voor jezelf en zet jezelf eens op het prioriteitenlijstje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *